Blinier  – Recept på lyxiga bovetepannkakor med kaviar

Several small blinis topped with Oscietra caviar, a dollop of cream, and a sprinkling of chopped chives are elegantly arranged on a white platter. The blinis have a golden-brown finish and the presentation emphasizes the luxurious and gourmet nature of the dish.

Vill du skapa en elegant förrätt eller ett sofistikerat och glutenfritt snacks till din nästa tillställning? Oavsett om du bjuder på en lyxig middag eller vill njuta av något extra till vardags, så är blinier med kaviar ett tidlöst recept som garanterat kommer imponera. 

Detta klassiska recept på blinier med kaviar och smetana är den perfekta förrätten. Kombinationen av luftiga bovetepannkakor och den intensiva smaken från kaviar skapar en smakupplevelse som andas lyx och exklusivitet.

Vad är blinier och hur används bovetepannkakan?

Blinier är små, fluffiga pannkakor som traditionellt görs på bovetemjöl. De är populära som bas för exklusiva tilltugg och serveras ofta med lyxiga pålägg som kaviar, smetana och rökt lax. Tack vare sin luftiga konsistens och milda smak kompletterar blinier perfekt den rika, salta smaken från kaviar och andra delikatesser, vilket gör dem till en självklar favorit på eleganta middagar och fester.

Glutenfria blinier

Blinier är ett utsökt alternativ för alla som vill njuta av plättar utan gluten. Tillagade med glutenfritt bovetemjöl, behåller de sin fluffiga och mjuka konsistens.

Ingredienser du behöver (6 personer)

3 dl mjölk

25 g jäst

2 dl bovetemjöl

1 dl crème fraîche

1 tsk salt

2 ägg

Smör för stekning

1 burk smetana

125 g färsk kaviar

Så här gör du perfekta blinier

  • Värm mjölken tills den blir ”babyflaskvarm”.
  • Smula jästen i en skål och häll över den ljumma mjölken.
  • Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, crème fraîche och salt. Blanda väl.
  • Dela äggen och rör ned äggulorna i smeten. Vispa tills smeten är slät.
  • Täck skålen och låt smeten jäsa i rumstemperatur i cirka 1 timme.
  • Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  • Stek små blinier i smör tills de är gyllenbruna – gör dem mindre än vanliga pannkakor för en elegant servering.
  • Vispa smetana tills den blir fluffig och lätt.
  • Toppa varje blini med en klick vispad smetana, en generös portion färsk kaviar och dekorera med dill.

Köp färdiga blinier

Även om blinier är enkla att tillaga hemma så finns det färdiga blinier att köpa. I vårt sortiment hittar du färdiga blinier där varje förpackning innehåller 16 stycken frysta blinier.

Shopping cart0
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla